Novinky v roce 2011

Na seznam témat a kapitol (obsah)Nadřízená kapitola

V rámci projektu pro FR CESNET Inovace Coursewaru bylo vytvořeno několik nových aplikací

Vylepšení stávajících aplikací

Diskuse. Portlet diskuse byl rozšířen o možnost upozorňování na nové příspěvky v diskusi e-mailem. Upozornění si můžete nastavit jak pro jedno jediné vlákno, tak pro celou diskusi. Dále může být upozornění zasláno okamžitě při vložení nové zprávy, nebo je možné nechat si zasílat souhrn všech nových zpráv za poslední den.

Drag and Drop dokumentů. Do portletu Dokumenty lze nyní dokumenty vkládat přetáhnutím vybraného souboru z používaného správce souboru editačního formuláře tohoto portletu. Urychlí se tak vkládání nových dokumentů. Přes Drag and Drop lze upravovat i pořadí dokumentů v portletu.

Časová platnost dokumentů a aktualit. Dokumentům a aktualitám lze nyní nastavovat platnost v hodinách i minutách.

Nový WYSIWYG editor. V textovém portletu a aktualitách je nyní nový WYSIWYG editor. Místo starého FCK editoru byla nasazena jeho novější verze CKEditor. Nová verze obsahuje i upravený plugin na vkládání obrázků a odkazů na dokumenty a stránky v CW. Více informací najdete v dokumentaci k textovému portletu Textový portlet.

Nová aplikace pro správu Coursewaru

Původní portlet pro správu Coursewaru byl nahrazen novější verzi, která poskytuje uživatelům více funkcí a je pro ně použitelnější. Podrobnější informace o novém portletu najdete v sekci Administrace Courseware

Archivace předmětu

Od ak. rok 2011 se bude při pravidelném přechodu na nový ak. rok vytvářet záloha předmětu, která pak bude dostupná k prohlížení. Studenti i učitelé tak budou moci sledovat historické verze předmětů v CW. Více o této funkci najdete v sekci Archivace obsahu Courseware.

Nové aplikace

Dashboard s novinkami. Jde o jednoduchý portlet zobrazující novinky v předmětech, který je umístěn na titulní stránce Courseware. Více viz Dashboard novinek.